4 dages international udstilling i Sverige

 
 
Før sommerferien spurgte min kollega mig: ”Og hvad skal du så i din sommerferie?” Jeg svarede, at jeg skulle til Sverige på 4 dages international hundeudstilling. Min kollega kiggede lidt skeptisk på mig, og gentog så sit spørgsmål, denne gang med vægt på ferie. Og jeg måtte endnu engang svare at jeg skulle til Sverige på hundeudstilling. Min kollega opgav at spørge igen, måske var det fordi han så begejstringen lyse op i min ansigt, og hørte glæden i min stemme da jeg begyndte at fortælle om vores tur

 
  Ja, vi må sige at vi glædede os til vores sommerferie. Planlægningen havde været i gang siden januar. Hundene skulle jo cleares til at kunne rejse ind i Sverige. Hvor skulle vi bo. Hvordan får vi tilmeldt og hvorfor kommer der ikke nogen bekræftelse fra udstillingen. Hvilken vej skal vi køre der over? Vi var enige om at vores hunde ikke skulle sidde i bilen på en færge, og så er der desværre kun en vej – køre hele vejen over broerne. Vi må sige at det er utroligt dårlig service fra Stena Lines side, deres færger er dyrefri af hensyn til folk med allergi. Det er også fint, men når man tænker på hvor beskidt der kan være på en færge, kan man ikke forstå at man ikke kan have sin hund med op på færgen hvis den sidder i bur under hele overfarten. Nuvel – vi kørte hele vejen – og det var jo også en rigtig god og rigtig lang tur  
 

 
  At få din hund clearet til at kunne rejse ind i Sverige kræver både den store blanket eksamen og en erfaren dyrlæge. Først skal hunden vaccineres, 120 dage efter skal der tages en blodprøve, som skal sendes til analyse. Når du så skal af sted skal hunden have ormekur (max. 10 dage før afrejse) og dyrlægen skal udfylde 3 skemaer fra Jordbruksverket. Så der var en del papirer at holde styr på – vi havde lavet en mappe specielt til hundenes papirer. Da vi kom til Sverige via Øresundsbron måtte vi gøre holdt ved Tullen for at få stemplet vores papirer. Her sad en venlig tolder med stemplet parat. Han skulle slet ikke se vores hunde, bare tjekke at vi havde de rigtige blanketter udfyldt.
Endelig var vi kommet ind i Sverige, og forud ventede ca. 10 timers kørsel. Det var varmt omkring 25-30 grader, så det var dejligt at have aircondition i bilen. Vi ankom til vores overnatningssted omkring kl. 22.30, og her var der lidt forfriskning inden vi kunne krybe til køjs. Vi skulle jo være klar til den første udstillingsdag!
 
  I Sverige foregår de fleste udstillinger – i modsætning til her i Danmark – udendørs. Og Vadstena var ingen undtagelse, så vi havde medbragt et pavillontelt. Hvilken var rigtigt dejligt da solen skinnede fra en skyfri himmel alle dagene! Og det var meget varmt. Så ikke nok med at hundene skulle tage sig ud fra deres bedste og smukkeste side, så skulle vi også sørge for at få dem kølet ned. Det foregik med køleelementer og våde håndklæder på trimmebordet. Flere gange  hver dag blev der kaldt over højtalerne at man havde fundet hunde siddende i lukkede biler, og hvis de ikke blev fjernet i løbet af 5 min ville udstillingens dyrlæge slå ruden ind og redde hundene ud. Hvad tænker folk på??

 
 

At udstille i Sverige er næsten som herhjemme, de har dog Champion klassen til sidst. Og så har de en juniorklasse inden unghundeklasse. Denne opdeling synes vi giver en mere fair bedømmelse, da der jo sker meget i hundens udvikling fra den er 9 til 18 måneder. At være udendørs er dejligt, men nu kunne vi jo ikke klage over vejret – jo måske at det var lige rigeligt varmt. 

Vel hjemme igen er vi alle enige om at det har været alle tiders ferie. Vi fik gode placeringer og fine kritikker, og efter at have hvilet ud er vi ved at tale om næste års 4 dages internationale udstilling i Sverige. Den bliver afholdt i Rønneby og der er jo ikke så langt…